مشاوره روانشناسی
دلبستگی دختران به مادران
چهار شنبه 29 آذر 1396 ساعت 14:30 | بازدید : 200 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

دلبستگی مطلوب به پدر و مادر :

آیا دلبستگی به پدر و مادر درست است ؟

 

 

رابطه نزدیک با پدر و مادر مفید است یا خیر ؟

 

 

رابطه نزدیک با پدر یا مادر را دلبستگی می نامند که از نظر روانشناسان بین دو نفر رخ می دهد . گاهی برخی از افراد عقده حقارت دارند که این عقده حقارت نشات گرفته از زمانی است که فرد از طرف دیگران مورد تمسخر قرار می گیرد و احساس بی ارزشی می کند .

 

 

رابطه نزدیک با پدر و مادر :

مادران در این بین نقش بسزایی دارند معمولا دخترانی که به مادران خود وابستگی دارند بسیار خلاق ، مستقل و به دیگران احترام می گذارند و معمولا تمام نیازهای جسمی و روحی خود را به راحتی بیان می کنند و از تمام زندگی خود لذت می برند . همچنین نقش پدر در زندگی یک دختر نیز تاثیر زیادی دارد و زمانی که دختر پدر خود را مهربان احساس کند راحت تر دلبستگی اش نسبت به مادر کم می شود و در اینصورت تفاوت رابطه ها را می آموزد .

 

 

معمولا پدران پرجنب و جوش و هیجانی تر از مادران با فرزندان خود بازی می کنند و اغلب پدران در بازی با فرزندان خود بسیار پرتحرک و هیجانی هستند که این احساس لذت و شادمانی را در فرزندان شکل می دهد و همچنین فرزندان با مشاهده این موارد به طور کامل به تفاوت پدر و مادر خود پی می برد و می آموزد که افراد با یکدیگر متفاوت هستند .

 

 

همچنین فرزندانی که از بدو تولد دارای پدر و مادر بوده اند سریع تر تفاوت روابط را می آموزند چراکه رفتار پدر و مادر ها و روابط آنها با هم کاملا متفاوت است و این به تشخیص فرزند و سازگاری او با محیط بسیار تاثیر دارد .

 

 

 

همچنین با توجه به اطلاعات بدست آمده بسیاری از دخترانی که مستقل شدن را از پدران خود آموخته اند معمولا در آینده دختر موفق تر از سایرین هستند .

 

 


موضوعات مرتبط: کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


دلایل ترسیدن کودکان
سه شنبه 28 آذر 1396 ساعت 18:0 | بازدید : 222 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

راه حل ترس در کودکان :

ترس در کودکان چیست ؟

ترس در کودکان را چگونه می توان حل کرد ؟

 

 

با ترس در کودکم چگونه برخورد کنم ؟

 

 

معمولا ترس در انسانها از بدو تولد است . ترس از ارتفاع یا ترس از صداهای بلند که با افزایش سن از بین می رود . گاهی ترس هایی مانند : ترس از حیوانات ، ترس از تاریکی ، ترس از غریبه ها ، ترس از آمپول و ... اکتسابی هستند .

 

 

کودکان 3-2 ساله معمولا ترس ها را از والدین خود تقلید می کنند .

 

 

ترس در کودکان را چگونه حل کنیم ؟

وظیفه پدر و مادر است که به او یاد دهد در مقابل ترس ها مقاوم باشد و مطمئن باشد که پدر و مادرش او را حمایت می کنند .

 

 

والدین باید در مورد ترس های کودک با همدلی با او صحبت کنند و آنها را ریشه یابی کنند و هیچگاه نباید احساسات کودک را مورد تمسخر قرار دهند .

 

 

در نظر داشته باشید که در شرایطی که کودک تمایل به صحبت نداشت او مجبور به صحبت نکنید و در صورتی که بر ترس خود غلبه کرد او را تشویق کنید . معمولا کودکان زیر 6سال هرچیزی می بینند باور می کنند بنابراین مراقب صحبتهایتان باشید .

 

 

انواع ترس :

ترس از تاریکی و بی خوابی کودک :

 

 

گاهی کودک از تاریکی می ترسند که در این مواقع برای او یک چراغ خواب روشن کنید تا با آرامش بخوابد تا در اینصورت استرس ، ترس و نخوابیدن کودک در شب حل شود . چراکه نخوابیدن کودک با ترس باعث دیدن کابوس یا شب ادرای می شود .

 

 

ترس از آمپول :

 

 

کودکان معمولا زمانی از دکتر یا آمپول می ترسند که چیزی دیده باشند یا شنیده باشند و همچنین ممکن است کسی او را ترسانده باشد که در این شرایط لازم است با او صحبت کنیدو به او توضیحاتی دهید و سعی کنید ذهن کودک را با شمارش اعداد پرت کنید .

 

 

مشاوره تلفنی :

 

کودکان معمولا با چند ترس بدنیا می آیند و شما می توانید برای آگاهی بیشتر در این خصوص به مرکز مشاوران و روانشناس  مراجعه کنید یا از خدمات مرکز مشاوره تلفنی و آنلاین استفاده کنید .

 

 


موضوعات مرتبط: کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مشکلات کودکان افغان
سه شنبه 28 آذر 1396 ساعت 14:0 | بازدید : 165 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

اهمیت و حق تحصیل کودکان مهاجر افغان :

وضعیت کودکان مهاجر افغان در ایران :

سالانه تعداد زیادی از مردم افغانستانی به دلایل شرایط بد زندگی به کشورهایی مهاجرت می کنند که شرایط بهتری را پیدا کنند . اغلب این مهاجران به دلیل نداشتن مدارک هویتی کودکان آنان از تحصیل محروممی شوند .

 

 

سازمان یونیسف همواره کودکان مهاجر را از حداقل حقوق انسانی برخودار می کند .

 

تغییرات جدید برای تحصیل کودکان مهاجر افغان :

 

از مهمترین تغییراتی که شکل گرفته است در ایران می توان گفت وضع قانونی است که به کودکان مهاجر غیرقانونی اجازه ادامه تحصیل داده شده است و بیان شده است که تمام کودکانی که کارت هویتی ندارند می توانند با مراجعه به فرمانداری ها کارت تحصیل دریافت کنند و به مدرسه بروند .

 

سازمانهای مردم نهاد برای تحصیل کودکان مهاجر افغان :

تا به امروز کودکان مهاجر افغان تنها می توانستند در سازمان های مردم نهاد و خیریه تحصیل کنند که مسلما مشکلاتی نیز دارا بود که از جمله این مشکلات  استاندارد پایین و همچنین  ظرفیت محدود این نهادها است که موجب می شد تا بسیاری از دیگر کودکان از تحصیل باز می مانند .

 

عواقب بازماندن از تحصیل کودکان مهاجر افغان :

مسلما بی سوادی عامل اصلی عقب ماندگی جوامع و انسان ها است و کودکان مهاجر معمولا از تحصیل باز می مانند و قشر بی سواد را تشکیل می دهند که مشخصا آینده ای ندارند . علاوه بر این موارد گفته شد بی سوادی عاملی برای شکاف و اختلاف میان ایرانیان و مهاجران افغان را بیشتر می کند که این اثرات مخربی به همراه دارد که با پیگیری مسئولین این مشکلات تحصیلی مهاجران رفع شده است .

 

مشاوران تلفنی :

در صورت نیاز به داشتن اطلاعات بیشتر می توانید به مرکز مشاوره روانشناسی و آنلاین تماس بگیرید و اطلاعات لازم را بدست آورید .

 

 


موضوعات مرتبط: کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تاثیر بی انگیزگی در نوجوانان
سه شنبه 28 آذر 1396 ساعت 10:59 | بازدید : 180 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

ایجاد انگیزه در نوجوان :

ایجاد انگیزه در نوجوان و راههای آن :

چگونه در نوجوانان ایجاد انگیزه کنیم ؟

راههای ایجاد انگیزه در نوجوان چیست ؟

 

یکی از سخت ترین شرایطی که ممکن است برای هر والدینی پیش آید مشاهده بی انگیزگی در نوجوان خود است .

 

 

راههای ایجاد انگیزه در نوجوان :

در قدم اول سعی کنید نوجوان خود را تشویق کنید که در مورد آینده خود فکر کند و هدفهایی را داشته باشد و به بینش دهید که تصمیم امروز او در آینده او تاثیر خواهد داشت تا متوجه شود که اگر امروز تلاش نکند آیند های نخواهد داشت .

 

چگونگی ایجاد انگیزه در نوجوان :

به نوجوان خود بگویید که از او توقع دارید که مسئولیت کارهای خود را به عهده بگیرد و در حال حاضر شغل او رفتن به مدرسه است که او باید این امر را جدی بگیرد و از این فرصت استفاده کند و در این مورد پاسخگو باشد .

 

از او بخواهید که خودش نیز برای حل مشکل بی انگیزگی خود راه حلی پیشنهاد دهد و از او بپرسید که چرا اینقدر ناراحت هست ؟

این نکته را در نظر داشته باشید که امکان ابتلا به اختلال های یادگیری خاص و کم بودن ضریب هوش وجود دارد .

همچنین سعی کنید هرگز بیش از حد واکنش نشان ندهید چراکه در صورت جهت گیری برای ایجاد انگیزه فشار زیادی به او وارد می کنید و در این صورت همه ی تلاشهای شما بی نتیجه می شود .

در همه شرایط صبرکنید و حوصله داشته باشید تا ببینید او در خود تحولی ایجاد می کند .

 

مشاوره تلفنی :

 

در صورتی که به نوجوان خود آموزش های لازم را برای ایجاد انگیزه دادید تا چگونه از فرصت های خود استفاده کند و بدنبال راههای بیشتری در این خصوص بودید می توانید به مرکز مشاوره و روانشناسی کودک و نوجوان مراجعه کنید و یا با مرکز مشاوره تلفنی و انلاین تماس بگیرید .

 

 


موضوعات مرتبط: نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


فشارهای موجود در نظام تحصیلی بر نوجوان
سه شنبه 21 آذر 1396 ساعت 10:22 | بازدید : 191 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

فشارهای روانی و تاثیر آن بر رشد نوجوان

 

فشارهای روانی چه تاثیری بر روند رشد نوجوان می گذارد ؟

فشار هایی که در نظام آموزشی و تحصیلی وجود دارد چه اثری بر رشد نوجوان دارد ؟

 

در دنیای پر تلاطم امروز ، رشد نوجوانان بر اساس استانداردها و یا حداقل روال طبیعی خیلی هم ساده نیست . نوجوان امروزی  در جامعه و فضایی بزرگ می شود که همیشه مورد تهدید برای جنگ بوده و نگرانی های زیادی از جمله اقتصاد نابسامان دارد .

فشارهای روانی که نوجوان در آن دست و پنجه نرم میکند بر رشد او و روند آن تاثیری زیادی می گذارد . به طور کلی نوجوانی که دوره ای بین کودکی و بزرگسالی و به نوعی بلاتکلیفی در وضعیت سن است ، بالقوه فشارهای روانی از جمله اضطراب دوران نوجوانی ، استقلال طلبی نوجوان و پیدا کردن هویت جنسی را داراست حال در نظر بگیرید که نوجوان در شرایط خانوادگی نامناسبی باشد برای مثال با مقوله ی طلاق والدین روبرو بوده و یا با مشکلات اقتصادی و فقر سروکله داشته باشد ، چقد تحت فشار روانی بیشتری خواهد بود ؟!

همه ی این مشکلات رفته رفته بر رشد نوجوان و عملکردهای مختلف او از جمله عملکرد تحصیلی تاثیر منفی خواهد گذاشت . در این میان فشارهای موجود در نظام تحصیلی خود می تواند جداگانه روان نوجوان را برهم بزند . فشار هایی که در محیط مدرسه و دانشگاه از سوی دوستان نوجوان  وجود دارد که بعضا به زندگی نوجوان سمت و سویی خاص می دهد از جمله آلوده شدن نوجوان به مواد مخدر . و یا خود معلمان و اساتید گاها در خواست ها و تکالیف افراطی به همراه تهدید و ارعاب از نوجوانان دارند که عامل فشار روانی سهمگینی بر نوجوان است .

تنها کسی که می تواند منجی واقعی برای نوجوان در این برهه ها و فشار های روانی باشد ، خانواده و پدر و مادر است .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تغذیه مناسب فصل امتحانات چیست ؟
سه شنبه 21 آذر 1396 ساعت 13:21 | بازدید : 198 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

تغذیه مناسب فصل امتحانات کودکان و نوجوانان

 

تاثیر تغذیه مناسب در فصل امتحانات چقدر است ؟

رابطه ی تغدیه ی مناسب و عملکرد مغزی بهتر چیست ؟

چه مواد غذایی بهتر است در فصل امتحانات کودکان مصرف شود ؟

بخور و نخور های فصل امتحانات کودکان و نوجوانان چیست ؟

 

در مجموع تغذیه و برنامه ی غذایی مناسب از ضروریات زندگی هر فرد علی الخصوص کودکان و نوجوانان است ، کسانی که خیلی بیشتر از بزرگتر ها باید به برنامه ی غذایی آن ها به خاطر مساله ی رشد و بلوغ به آن توجه کرد .

همانطور که می دانیم ایام امتحانات ، روزهایی پر از استرس و فشار برای دانش آموزان است . برخی کودکان و نوجوان در شرایط روحی روانی خاص مثل استرس فصل امتحانات ، برنامه ی غذاییشان به هم خورده و در این ایام که بیشتر از هروقت دیگری به غذای مناسب احتیاج دارند دچار سوء هاضمه خواهند شد .

اکثر والدین این دغدغه را دارند که فرزندشان در فصل امتحانات چه تغذیه ای مصرف کند که هم برای سلامتی او مناسب باشد و هم بر عملکرد مغزی و ضریب هوشی او بهترین تاثیر را بگذارد .

در وهله ی اول و بیشتر از هر چیزی باید به سر ساعت غذا خوردن کودک توجه خاصی داشته باشید . دوم اینکه مراقب باشید در فصل امتحانات کودک و یا نوجوان از خوردن غذاهای نامناسب مثل فست فود و یا خوردن هله هوله خودداری نمایند.

 

نکته ی بعد داشتن میان وعده های مفید و مقوی برای کودک است . این نکته را در نظر بگیرید که کودک شما به دلیل اینکه در حال درس خواندن و مطالعه ی همراه با یادگیری است خیلی زود غذایی که خورده را می سوزاند و احتیاج به میان وعده ای مناسب برای ادامه ی درس خواندن دارد . پس برای بازدهی بهتر میان وعده ها را که می تواند میوه جات و یا خرما و شیر و از گروه مغز ها باشد ، فراموش نکنید .

دقت داشته باشید غذاهایی که برای کودکتان تدارک می بینید انواع ویتامین های B و کربوهیدرات و غلاتی که آهن دارند را در برنامه ی غذایی جای دهید .

نکته ی آخر اینکه حتما برای کودک خود لقمه هایی آماده کرده تا با خود سر جلسه امتحان ببرد که در حین پاسخ به سوالات میل کند و بدین ترتیب بازدهی بهتری داشته باشد .

والدین عزیز می توانید از سایت روانشناسی و یا مشاوره ی تخصصی مشاوران هیروو برای دریافت پاسخ به سوال هایتان در مورد ایام امتحانات از جمله فراهم کردن شرایط لازم و کافی برای بازدهی بهتر فرزندانتان استفاده کرده و از بهترین راهکار ها بهره مند شوید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


هویت جنسی در کودکان چگونه پدیدار می شود ؟
یک شنبه 19 آذر 1396 ساعت 20:44 | بازدید : 227 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

تربیت جنسی کودکان

 

اصول تربیت جنسی کودکان چیست ؟

رفتار مناسب در مقابل سوالات جنسی کودکان چیست ؟

 

در میان بسیاری از کودکان کنجکاوی های جنسی وجود دارد  که کاملا طبیعی است . بهترین و نزدیکترین افرادی که می توانند  آگاهی لازم و کافی در اختیار کودکان قرار دهند والدین هستند . اگر والدین در پاسخ دادن به سوالات کودکان طفره بروند و یا کوتاهی کنند این منجر می شود که کودک کنجکاو ، پاسخ سوالات خود را از منابع نامتعبر بیابد . بنابراین نوع رفتار با کودکان در مقابل سوالات جنسی آنان و قانع کردن آن ها وظیفه ی خطیری است که بر عهده ی والدین است و بسیار اهمیت دارد .

همیشه با والدینی روبرو بوده ایم که از کنجکاوی های کودک خود در مورد مسائل جنسی آشفته و گیج بوده اند . این نکته را همیشه به این والدین یادآوری می کنیم که آنچه که باعث کنجکاوی کودک در مورد مسائل جنسی می شود با مفاهیمی که بزرگسالان از مسائل جنسی دارند ، کاملا متفاوت است پس نگران و اشفته نباشید و به جای آن اصول تربیت جنسی کودک را بهتر و کاربردی تر بیاموزید .

سن شکل گیری هویت جنسی کودکان :

معمولا کودکان در سنین دو تا چهار سالگی تمایز دختر و پسر بودن خود را درک می کنند و از سه تا هفت سالگی از روی پوشش این تمایز جنسیتی را بهتر درک خواهند کرد .

در میان کودکان دختران در سنین پایین تری نسبت به پسران به هویت جنسی خود پی میبرند . در مجموع عوامل متعددی در پیدایش هویت جنسی کودکان دخیل است که از میان انان می توان به عوامل فرهنگی ، خانوادگی ، اجتماعی و مذهبی اشاره کرد .

از رفتار های موثر در برخورد با کنجکاوی کودکان :

خودداری از خشونت و قهر کردن در هنگام سوال پرسیدن کودک در مورد مسائل جنسی

طرح سوال برای پاسخ دادن به سوالات کودک : + من چطوری بدنیا اومدم ؟ - خودت چی در موردش چی فکر میکنی ؟

اگر کودک دو یا سه ساله است سعی کنید که حواس او را از سوالش پرت کنید .

شرح مسائل جنسی مثلا از باب تولید مثل برای کودکان ده تا یازده سال به بالا

کنترل نامحسوس کودکان علی الخصوص در سنین چهار تا پنج سالگی ( کنترل بازی های آنها مثلا دکتر بازی )

حمام نکردن کودک با والد مخالف

در صورتی که رفتار نامناسب و یا کنجکاوی بیش از اندازه ی جنسی از کودک خود مشاهده کردید ضمن مطالعه ی سایت روانشناسی کودک با روانشناس متخصص کودک صحبت کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


دعوای والدین در حضور فرزندان اثرات بسیار بدی در پی دارد؟
شنبه 18 آذر 1396 ساعت 19:30 | بازدید : 186 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

تاثیر دعوای پدر و مادر بر کودک

 

دعوای والدین چه تاثیری بر کودک دارد ؟

 

 با توجه به مشکلات عدیده ای که در تمام خانواده وجود دارد همیشه کم و بیش بین پدر و مادر ها دعوا و مشاجره بر سر مسائل مختلف ، کم اهمیت و یا مهم بوده است . در این بین این کودکان هستند که بیشترین آسیب را می بینند .

باید و الزاما این نکته را یاد بگیرید که اگر بر سر موضوعی با همسر خود اتفاق نظر ندارید بدون حضور کودکان آن را بین خود حل کنید و در حضور بچه ها به بهترین وجه ممکن رفتار کرده و حتی ادا در بیاورید .

این بحث و جدل هایی که والدین در محیط خانه و در حضور کودکان باهم دارند بعدها اثرات منفی بر رفتار های کودک به طور بلندمدت خواهد گذاشت که دامنگیر همین والدینی خواهند شد که امروز ، آینده ی روانی و رفتاری کودک را با رفتار های غلط و بحث و مشاجره خراب کردند .

این نظر مشاوران و روانشناسان متخصص است که کودکانی که ناظر دعواهای والدینشان بوده اند بیشتر در معرض اختلالات روانی قرار خواهند گرفت . از کمترین اتفاقاتی که به سلامت روان کودک آسیب وارد می کند  :

پرخاشگری و عصبانیت کودک ، ترس و ناامنی او ، افسردگی ، حساسیت و اضطراب ، الگوپذیری غلط در انواع رفتار ها ، پایین بودن اعتماد به نفس و عزت نفس ، بدبینی نسبت به روابط سالم و محبت آمیز و بسیاری از مشکلات رفتاری روانی و آسیب های روحی است .

والدین برای اینکه از وقوع مشکلات و اختلالات فوق در کودک خود جلوگیری کنند در ابتدا باید خود روابط بین خود را سامان داده و راه حلی برای تعارضات و اختلافات خود بیابند . شما می توانید ضمن مطالعه ی سایت روانشناسی به مراکز مشاوره مراجعه کرده و مشکلات خود را حل نمایید و یا در صورت عدم توانایی در مراجعه به مراکز مشاوره با مشاوره تلفنی و رایگان مرکز مشاوران هیروو ، مشکلات بین خود ( پدر و مادر ) و تاثیرات منفی رفتاری ناشی از دعواهای خود بر کودکان را با بهترین مشاوران و متخصصان روانشناسی کودک ، نوجوان و خانواده در میان گذاشته و از خدمات مشاوره بهره مند شوید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


از دیگر اثرات منفی تاثیر اعتیاد والدین بر کودکان
جمعه 17 آذر 1396 ساعت 13:45 | بازدید : 167 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

تاثیر اعتیاد والدین بر کودکان

 

اعتیاد والدین چه اثری بر کودکان و آینده ی آنان دارد ؟

اعتیاد چگونه پدیده ای است ؟

 

اعتیاد بیماری است که در آن فرد به چیزی یا ماده ای وابستگی شدید پیدا کرده به گونه ای بدون آن دچار اختلال جسمی و روانی می شود و حیات فرد به آن ماده بسته خواهد شد .

همه ی ما در اطرافمان همه روزه با پدیده ی اعتیاد و افراد مبتلا به آن مواجه هستیم . متاسفانه تعداد این افراد هر روز بیشتر از دیروز است و از میان آنان جوانان ، نوجوانان و بعضا کودکان مبتلا را مشاهده کرده ایم .

آنچه که اعتیاد به عنوان پدیده ای خانمان سوز بر سر افراد مبتلا می آورد به طور مستقیم و غیر مستقیم است . در این بین افرادی که دارای فرزند هستند بیشترین آسیب را به خود و خانواده و کودکانشان وارد می کنند .

کودکانی که در خانواده ای هستند که والدین مبتلا به اعتیاد دارند معمولا در بسیاری از جنبه های اجتماعی ، تحصیلی ضعیف تر و عقب تر از دیگر کودکانند .

همان طور که می دانیم محیط خوب و سالم در رشد کودکان و شکل گیری شخصیت آنان بسیار حائز اهمیت است حال در نظر بگیرید کودک در محیطی بزرگ شود که والدین او مبتلا به اعتیاد هستند کودک تحت سیطره ی اعتیاد در بدترین و عمیق ترین تباهی ها قرار خواهد گرفت .

از جمله تاثیرات منفی که کودک در خانواده ی مبتلا به اعتیاد درگیر آن خواهد شد :

پرخاشگری ، ترس دائمی ، اعتماد به نفس پایین در برقراری ارتباط به خاطر والدین مبتلا به اعتیاد ، کمبود تمرکز و توجه ، افسردگی ، اضطراب و انحرافات اجتماعی است .

اگر والدینی هستید که دچار اعتیاد هستید و نمی دانید که چگونه با کودک خود که مستعد اعتیاد شده است چگونه برخورد کنید ، می توانید ضمن مراجعه به سایت روانشناسی کودک مشاوران هیروو ، از طریق مشاوره تلفنی با مشاوران و روانشناسان متخصص کودک و نوجوان مشورت کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بد خوابی کودک،چه روش هایی برای حل بدخوابی کودک وجود دارد؟
شنبه 11 آذر 1396 ساعت 17:7 | بازدید : 169 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

بد خوابی کودک

 

بد خوابی کودک به چه علت است ؟

درمان کودک بد خواب چیست ؟

 

در میان بیشتر والدین این تمایل وجود دارد که کودکشان شب زود به رختخواب برود و زودتر بخوابد . در این بین کودکانی هستند که بد خواب بوده و شب زود خوابشان نمی برد و هم خودشان اذیت شده و هم والدین را کلافه می کنند .

در ابتدا این نکته را بگوییم که به فرزند خود خیلی فشار وارد نکنید که حتما این ساعت باید چشمانت بسته و کاملا خواب باشی این خود استرس آور است و باعث می شود در کودکانی که بد خواب هستند ، بی خوابی را تشدید کند .

کودکان اغلب در طول روز به خاطر بازی کردن و تحرک زیاد شب هنگام حتی خیلی زودتر از ساعت مقرر شده برای خوابشان ، خسته می شوند و می خواهند بخوابند و این خیلی خوب است بگذارید کودک در طول روز خوب بازی کند و او را بخاطر سرو صدا کردن و یا بازیگوشی سرزنش نکنید ؛ چرا که در غیر این صورت کودک تا اخر شب هنوز سرحال و پرانرژی است و نمی تواند مثل بزرگتر ها آرام بگیرد و در رختخوابش باشد به همین خاطر دیر می خوابد و یا بد خواب می شود .

برای کودک زمان خوابش را مشخص کنید و به او کمک کنید سر زمان مشخص شده بخوابد باز هم تکرار می کنیم منظور این نیست که به کودک فشار بیاورید مثلا اگر ساعت نه شب را مشخص کرده اید اگر کودک نه و ربع به رختخواب برود با او دعوا نکنید و از آن طرف اگر راس نه در رختخواب باشد او را تشویق کنید .

فضای خواب را برای کودک مهیا کنید از جمله تاریک کردن اتاق ، روشن کردن چراغ خواب ملایم و آرام کردن محیط خانه .

اگر با رعایت این نکات فرزند شما بیش از یک هفته خواب کافی نداشته باشد و اصطلاحا بد خواب شود و شب نتواند خوب بخوابد حتما او را نزد روانشناس کودک ببرید و علت را جویا شوید و یا از طریق مشاوره تلفنی با روانشناسان متخصص کودک در مرکز مشاوران هیروو صحبت کنید چرا که خواب کافی برای کودک و رشد جسمی و مغزی او همانند تغذیه اهمیت دارد .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


کم حرفی کودکان نشانه چیست ؟
شنبه 11 آذر 1396 ساعت 16:14 | بازدید : 173 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

کم حرفی کودکان

 

دلایل کم حرفی کودکان چیست ؟

کم حرفی کودک نشانه چه چیزی است ؟

 

برخی کودکان در یک دوره ی سنی ( زمانی که قادر به حرف زدن و ارتباط برقرار کردن با دیگران هستند ) کم حرف می شوند که این مساله می تواند طبیعی و یا ناشی از موضوعی روانی باشد .

کم حرفی به خودی خود نمی تواند یک بیماری باشد و فی نفسه ، نگران کننده نیست اما اگر به عنوان نشانه ای از یک بیماری شناخته شود باید در در مان آن کوشا باشید .

به طور کلی شخصیت هرکودک با دیگری متفاوت است اکثر والدین انتظار دارند که کودکان پرحرف بوده و از هر دری سخنی بگویند و اگر کودکشان کم حرف باشد نگران می شوند حال آنکه این نکته کاملا بسته به شخصیت آرام و یا هیجانی کودک است .

پس بر اساس دانست های خودتان به سلامت روان کودک برچسب نزنید . ابتدا دلایل کم حرفی را بسنجید و در صورت نیاز کودک را نزد مشاور و روانشناس کودک ببرید . ممکن است متخصص تشخیص دهد که این کم حرفی کودک ناشی از افسردگی اوست که آنجا حتما کودک باید تحت درمان قرار گیرد .

درمان کودک کم حرف

در قدم اول والدین باید علت را پیدا کرده و در این مسیر صبر و حوصله داشته باشند و برای کودک خود وقت بگذارند . دوم اینکه کودک را وارد اجتماع کرده و نوع برخورد او را بسنجند . با کودک ارتباط نزدیک برقرار کرده و با او مثل یک دوست رفتار کنند . شاید کودک از چیزی ترسیده باشد ؛ ترس کودک را برطرف کنند . اگر کودک خجالتی است در صدد برطرف کردن خجالتی و کمرویی اوباشند .

اگر موارد بالا در برطرف شدن کم حرفی کودک جواب نداد ، می توانید او را نزد مشاوره و روانشناس کودک ببرید و یا از طریق مشاوره تلفنی با مشاوران هیروو مشورت کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


دزدی نوجوان از کیف پول والدین به چه دلیل است ؟
جمعه 10 آذر 1396 ساعت 22:30 | بازدید : 173 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

دزدی کودک و درمان آن

 

دزدی نوجوان از کیف پول والدین به چه دلیل است ؟

در مقابل دزدی کودکان چه کنیم ؟

چرا کودکان مجبور به دزدی می شوند ؟

 

اگر روزی پدر یا مادری متوجه شود که کودک یا نوجوانش پولی را بدون اجازه برداشته و یا وسیله ای را از خانه دزدیده حتما بسیار آشفته و نگران می شوند نه بخاطر مبلغ پول و یا ارزش مالی جسم برده شده بلکه پدر و مادر های هرگز انتظار ندارند کودکشان چنین عمل وحشتناکی را انجام دهد بدون توجه به اینکه دزدی برای کودک معنی متفاوت با بزرگسالان دارد  و می تواند بیشتر نشانه ی مشکلات دیگری در کودک باشد تا نشانه ی دزد بودن و شخصیت ضد اجتماعی .

 به همین علت پدر و مادر ها باید بدانند که اقدام درست در این موارد چیست و با واکنش های خشن ، عجولانه و برخاسته از اضطرابشان قضیه را بغرنج تر نکرده و کودک را از خود دور کنند . چرا که به طور مثال امکان دارد یکی از دلایل دزدی کودکان ، باج دادن به دوستانشان و دیگران باشد  و اگر والدین نتوانند اعتماد کودک را جلب کنند تا برای آن ها تعریف کند ، امکان دارد این قضیه بغرنح تر گردد .

عوامل موثر در دزدی کودکان :

عدم کنترل در رفتار های کودک

اعتیاد والدین

عدم پرداخت هزینه ی کافی به کودک

انتقام گیری خاموش از کسانی که نمی تواند با آن ها مستقیم برخورد کند

اثبات جرات و قدرت خود به دیگران

میل به خودنمایی به دوستان و همسالان

باج به زور گوی های همسال

عادت کردن به خرید های زیاد برای دوستان به منظور جلب توجه و گرفتن تایید و غیره

تربیت فرزند مهمترین کاری است که والدین باید به صورت درست آن را انجام دهند . مشاوره روانشناسی می تواند کمک بسیار زیادی در مسائل اورژانسی همچون دزدی کودکان بنماید . سایت روانشناسی کودک هیروو هم می تواند با ارائه ی این مطالب در تربیت کودک نقش داشته باشد .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


شبکه های اجتماعی چه آسیب هایی را در نوجوانان ایجاد می کند ؟
جمعه 10 آذر 1396 ساعت 23:10 | بازدید : 145 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

شبکه های اجتماعی و نقش آن ها در زندگی نوجوانان

 

اثرات منفی شبکه های اجتماعی چیست ؟

چرا نوجوانان دوست دارند عضو شبکه های اجتماعی باشند ؟

فعالیت در شبکه های اجتماعی برای نوجوانان چه لذتی دارد ؟

 

تکنولوژی و دنیای مجازی در سال های اخیر ، کل جنبه های زندگی انسان را متحول کرده است که روابط اجتماعی نیز در این روند تغییر کاملا درگیر شده است و حتی می توان گفت روابط اجتماعی به سطحی بالاتر از قبل از تکنولوژی رسیده است .

گسترش فضای مجازی و در دسترس بودن آن در تمام لحاظ و نقاط زندگی و ترکیب آن با میل سیری ناپذیر انسان برای ارتباط با دیگران ، موجی جدیدی از رویدادها و تاثیرات خارق العاده را برزندگی انسان ایجاد کرده است ؛ به حدی که حتی در بعضی موارد به صورت بیمارگون بیشتر تایم روز و زندگی انسانها در این فضا سپری می شود .

در این بین نوجوانان با داشتن چندین عامل دیگر ، افراد مستعد تری برای پیوستن و وقت گذاشتن در شبکه های اجتماعی هستند از جمله :

تلاش برای شناخت نوجوان از هویت خودش

انرژی فراوان

میل به دیده شدن و جلب توجه بیشتر

اوقات فراغت

نداشتن دغدغه های پیچیده

میل جنسی شدید

و غیره از این عوامل است .

با توجه به توضیحات فوق و شرایط کنونی ما باید در تربیت کودک بسیار حساس باشیم و از منابع آموزشی از جمله سایت روانشناسی کودک و مشاوره روانشناسی در تربیت فرزند خود استفاده کنیم تا در دوران نوجوانی با توجه به قرارگیری در معرض آسیب های شبکه های اجتماعی ، نوجوانان بتوانند از خودشان محافظت کنند .

علی رغم اینکه استفاده از شبکه های اجتماعی به روش های صحیح می تواند مفید باشد ولی اگر نوجوانتان بشدت درگیر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شده است می توانید با بهترین مشاوران و روانشناسان کودک و نوجوان در مرکز مشاوران هیروو از طریق سایت روانشناسی کودک یا مشاوره تلفنی ارتباط برقرار کرده و در مورد تاثیر شبکه های اجتماعی بر نوجوانان صحبت کنید و  از خدمات مشاوره بهره مند شوید.    


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


اثرات منفی زبان دوم برای کودک
پنج شنبه 9 آذر 1396 ساعت 20:45 | بازدید : 185 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

بهترین سن یادگیری زبان دوم در کودکان

 

چرا یادگیری زبان دوم اهمیت دارد ؟

بهترین سن شروع زبان دوم در کودکی چه سنی است ؟

 

امروزه یاد گرفتن زبان دوم و چند زبانه بودن از اهمیت خاصی برخوردار است و از واجبات محسوب می شود . اما از چه سنی کودک را دوزبانه و یا چند زبانه کنیم ؟

به طور کلی یادگیری زبان دوم ، حافظه ی افراد را تقویت می کند پس چه خوب است که این اتفاق از همان سنین کودکی بیفتد و کودک برای زبان سوم و بیشتر آمادگی کافی را داشته باشد .

کودکی که بتواند زبان دوم را فرا بگیرد باهوش تر و خلاق تر از کودکان یک زبانه است .

روانشناسان کودک در مورد اینکه بهترین سن یادگیری زبان دوم برای کودک چه سنی باشد اتفاق نظر دارند برخی بهترین سن را زمان ورود کودک به مدرسه می دانند و برخی همزمان با یادگیری زبان مادری .

مزایای یادگیری زبان دوم

1 تقویت ارتباطات اجتماعی در کودکان

2 پیشرفت تحصیلی کودک در مدرسه به دلیل تقویت هوش و حافظه در راستای یادگیری زبان دوم

3 پرورش ذهن کودک

4 افزایش اعتماد به نفس

از اثرات منفی زبان دوم برای کودک می تواند مشکلات گفتاری آن هم در برخی کودکان باشد و همینطور اختلال در درک برخی دروس و این دلیل همان روانشناسانی است که اعتقاد به یادگیری زبان دوم در سنین بالاتر کودک دارند .

برای اینکه بدانید بهترین سن یادگیری منحصرا برای فرزند شما چه سنی است و موارد یادگیری زبان دوم برای کودکتان چه راههایی است ، می توانید با مشاوران لینک متن به آدرسمتخصص روانشناسی کودک و نوجوان در مرکز روانشناسی کودک از طریق مشاور تلفنی آنلاین و رایگان مشورت کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سن به دست گرفتن مداد در کودکان
پنج شنبه 9 آذر 1396 ساعت 13:36 | بازدید : 199 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

تفسیر نقاشی کودکان از نظر روانشناسی

 

چگونه می توان از طریق نقاشی کودکان به شخصیت آنان پی برد ؟

 

نقاشی کردن کودکان می تواند به نوعی بیان احساسات درونی کودکان باشد . از آنجایی که کودک نمی تواند مانند بزرگسالان از طریق کلام ، احساس خودش را بیان کند ، با نقاشی کردن حرف های درونی خودش را می گوید . مثلا کودکی که مضطرب است و یا دچار اختلال افسردگی است نوع نقاشی هایش یا نقاشی های کودکان دیگر متفاوت است .

به طور معمول کودک از سن یک سالگی قادر است که مداد به دست بگیرد و از سه سالگی هدفمند بر روی کاغذ خط بکشد .

یک روانشناس بالینی می تواند از روی نقاشی کودک پی به شخصیت درونی او ببرد و معمولا در سن پنج تا سیزده سالگی نقاشی کودک بار مفهمومی داشته و بر اساس علم روانشناسی کودک مورد تفسیر قرار می گیرد .

چند نکته ی جالب روانشناسی تفسیر نقاشی کودکان

کودکانی که خط های نازک می کشند بدین معنی است که شخصیت سازگاری دارند .

کودکانی که در نقاشی خود از رنگ استفاده نمی کنند معمولا کودکانی هستند که در زندگی با مشکلات زیادی مواجه شده اند از جمله ی آن ها کودکان طلاق هستند که یا از رنگ استفاده نمی کنند و یا بیشتر رنگ های تیره مثل قهوه ای و بنفش را در نقاشی هایشان استفاده می کنند .

کودکانی که از رنگ های شاد و متنوع استفاده می کنند کودکانی شاد و پر انرژی هستند .

کودکانی که در قسمت کوچکی از کاغذ نقاشی می کشند کودکان کم رو و با اعتماد به نفس کم هستند .

کودکانی که مرتب نقاشی خود را پاک می کنند دارای ترس و اضطراب درونی هستند .

کودکانی که همه چیز از جمله آدم ها را کوچک می کشند احساس امنیت ندارند .

و بسیاری نقاشی های دیگر که تفاسیر گوناگونی دارد .

اگر تمایل دارید که از روی نقاشی های کودکتان پی به شخصیت او ببرید می توانید از روانشناسی کودک در مرکز مشاوره کودک کمک بگیرید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بیشترین سوالاتی که کودکان می پرسند کدامند ؟
چهار شنبه 8 آذر 1396 ساعت 17:52 | بازدید : 132 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

روش صحیح پاسخ دادن به سوالات کودک

 

چگونه به سوالات زیاد کودکم پاسخ دهم ؟

بیشترین سوالاتی که کودکان می پرسند کدامند ؟

 

در اطراف همه ی ما کودکان کنجکاوی هستند که در حال شناختن محیط اطراف خود می باشند و همه چیز برای آن ها تازه است و در مورد آن هیچ اطلاعات و درکی ندارند .

خیلی از خانواده ها از سوالات زیاد کودکان به ستوه آمده اند و شکایت می کنند که برای خیلی از سوالات کودکان جوابی ندارند .

باید بگوییم که این سوال پرسیدن کودک امری طبیعی بوده و والدین باید با شکیبایی به همه سوالات کودک خود جواب بدهند .

والدین باید این نکته را در نظر بگیرند که کودکان با توجه گروه سنی خود سوالات متفاوتی می پرسند بنابراین باید در نظر بگیرید که پاسخی که به یک کودک سه ساله می دهید ، باید با جوابی که به کودک هشت ساله می دهید ، متفاوت و متناسب با سن کودک باشد .

معمولا کودکان زیر پنج سال سوال می پرسند که فقط راجع موضوعی حرف بزنند چرا که این سن ، سن رشد فرایند های زبانی کودک است .

کودکان در سنین بالاتر از آن جایی که در محیط خارج از خانه قرار می گیرند و با دیگران ارتباط برقرار می کنند ، کنجکاوی بیشتری در مورد محیط اطراف دارند و سوالاتشان عموما راجع به مدرسه و چراهایی از این دست می باشد .

در این بین سوالات دوره ی نوجوانی نیز بسیار زیاد است که بیشتر جنبه ی اعتراضی داشته و بخاطر استقلال طلبی که دارند همه چیز را زیر سوال می برند .

از جمله سوالاتی که کودک از اطرافیان میپرسد : من چگونه به دنیا امده ام ؟ خدا کیست ؟ و سوالاتی راجع به مرگ است .

در مجموع نحوه ی پاسخگویی شما به فرزندتان می تواند در تربیت و شکل گیری شخصیت او موثر باشد . اگر در این باره با مشکل روبرو هستید ، می توانید از طریق مشاوره تلفنی کودک با روانشناسان و متخصصان کودک و نوجوان در مرکز مشاوره کودک ارتباط برقرار کرده و از خدمات مشاوره رایگان تلفنی بهره مند شوید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


سوالات جنسی کودکان
چهار شنبه 8 آذر 1396 ساعت 15:36 | بازدید : 194 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

اگر کودک رابطه ی جنسی والدین را دید چه کاری باید انجام داد ؟

 

  چطور مسائل جنسی را برای کودک توضیح دهیم ؟

 

ممکن است والدین به هردلیلی ؛ نداشتن جای مناسب ، اهمیت ندادن و یا هرچیز دیگر باعث شوند که کودک صحنه ی رابطه ی جنسی آن ها را ببیند و یا حتی ناخواسته این اتفاق بیفتد ،  با این کار احساس وحشت یا تعجب ، در ذهن کودک از کاری که نمی داند چیست ، شکل می گیرد .

بسیاری از والدین گمان می کنند که کودکان چیزی از این مسائل نمی فهمند پس می توانند جلوی آن ها هر کاری کنند ؛ حال آنکه حتی یک کودک دوساله هم تصاویر و اتفاقات را به خاطر می سپارد .

از مشکلات روانیکه کودک بعد از تماشای صحنه ی زناشویی والدین به آن ها دچار می شود ، می توان به اضطراب و استرس ، افسردگی و آسیب پذیری اشاره کرد .

اگر کودک ، شما را حین رابطه جنسی دید :

به هیچ وجه دستپاچه نشوید و با آرامش کودک را در آغوش بگیرید .

با او برخورد تند نکنید که چرا وارد اتاق شده و خیلی آرام صحبت کنید .

سعی کنید بدون دستپاچه شدن خود را بپوشانید و با محبت با او رفتار کنید .

لطفا و الزاما در حضور کودکان خود رابطه جنسی برقرار نکنید . با این کار ضربه های سهمگینی به روان کودک می زنید . کودکانی که چندین بار رابطه ی جنسی والدین خود را ببینند دچار تحریک جنسی زودرس شده و در آینده مبتلا به انحرافات اخلاقی خواهند شد .

اگر کودک رابطه ی جنسی شما را دید ، بهترین حالت این است که با روانشناسان و مشاوران متخصص کودک صحبت کرده تا به بهترین نحو و با راهکارهای کاربردی شما را راهنمایی کنند .

بدین منظور می توانید از طریق مشاوره تلفنی رایگان با بهترین روانشناسان و متخصصان کودک در مرکز مشاوره کودک ارتباط برقرار کرده و از خدمات روانشناسی کودک بهره مند شوید .



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


برای تقویت رشد زبانی کودک چه کار می توان کرد ؟
سه شنبه 7 آذر 1396 ساعت 22:8 | بازدید : 153 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

دیر حرف زدن کودک

 

علت دیر حرف زدن کودک چیست ؟

راههای تقویت زبان کودک ؟

 

شنیدن اولین صداها از کودک ، هرچه که باشد برای پدر و مادر و اطرافیان بسیار دلنشین و خوشایند است . رشد فرایند زبانی در کودک ، به یک پروسه ی زمانی مشخص ، احتیاج دارد ؛ که این بازه ی زمانی برای هر کودک ، بسته به عوامل و شرایط مختلف ، متفاوت است . بعضی زودتر زبان باز می کنند و بعضی دیرتر .

علاوه بر آن این حرف زدن در کودکان و سرعت رشد زبانی در بین دختران و پسران نیز فرق دارد . دختران به طور کلی دو سه ماه از پسران در این امر جلوترند و پدیده ی لکنت زباندر پسران بیشتر از دختران است .

روند طبیعی رشد زبانی کودکان :

از تولد تا سه ماهگی : در این بازه کودک از طریق گریه کردن نیاز های خود را اعلام کرده و اینگونه ارتباط برقرار می کند .

از چهار تا هفت ماهگی : یک سری آواهای نامفهوم را ادا می کند و نسبت به اسم خودش واکنش نشان می دهد .

از هشت تا یک سالگی : انواع صداها را باهم ترکیب کرده و مخرج حروف بیشتری را تلفظ می کند و به حرف زدن دیگران دقت دارد .

از یک تا 18 ماهگی : در این مرحله ی زبانی ، کودک ، لغت می گوید و حتی می تواند لغات را باهم ترکیب کند و معنی آن ها می داند .

دو تا سه سالگی : در این سن کودک ، متوجه کلام اطرافیان می شود و در پایان سه سالگی ، معمولا ، می تواند به طور کامل صحبت کند .

از عواملی که باعث دیر حرف زدن کودک می شود :

1 مشکلات شنوایی کودک است که طبیعتا وقتی نتواند صدایی بشنود ، قادر به ادا کردن آن هم نخواهد بود .

2 کودکانی که مبتلا به اختلال اوتیسم هستند ، از ناحیه زبانی دچار مشکلاتی هستند که نمی توانند حرف بزنند .

3 وجود اختلالات و مشکلاتی در سیستم تکلم کودک که به مغز او برمی گردد و کودک را دچار تاخیر زبانی می کند .

از راههای تقویت زبانی کودک ، قصه خواندن برای اوست ، همینطور والدین باید برای کودک وقت گذاشته و پیوسته با او حرف بزنند تا مهارت های زبانی در او تقویت شود .

اگر کودک شما در حدود سه یا چهارماهگی به هیچ صدایی واکنش خاصی نشان نمی دهد و یا صدایی از خود تولید نمی کند  و یا در یک سالگی ، حدودا 15 کلمه را نمی تواند بگوید ؛ حتما و الزاما کودک را به  متخصص کودک و یا مشاوران گفتار درمانی نشان دهید و یا از طریق مشاوره تلفنی و آنلاین ، مشکلات خود را با مشاوران هیروو مطرح کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


کاردرمانی برای کودکان بیش فعال چگونه است ؟
سه شنبه 7 آذر 1396 ساعت 18:46 | بازدید : 133 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

کاردرمانی کودکان بیش فعال

 

راههای درمان بیش فعالی در کودکان کدامند ؟

تاثیرات کاردرمانی بر کودکان بیش فعال چیست ؟

 

بیش فعالی در کودکان معمولا در سنین پیش دبستانی خود را نشان می دهد . بدین ترتیب این اختلال در دوران قبل بلوغ رخ داده و در پسران و دختران متفاوت است .

بیش فعالی یا اختلال adhd اگر درمان نشود در بزرگسالی منجر به وقوع خطرات تهدید کننده مثل خودکشی می شود کما اینکه نرخ خودکشی در بین این افراد ، پنج برابر بیشتر از افراد عادی است .

نشانه های اختلال بیش فعالی در کودک

1 عموما کودک حواس پرت است .

2 در انجام تکالیف کند و بی توجه است .

 3 تحریک پذیر است و حالت انفجاری دارد .

4 رفتار های تکانشی و هیجانی دارد .

5 در صحبت کردن نوبت را رعایت نمی کند و نمی تواند صبر کند تا دیگری صحبتش تمام شود .

6 رفتار های پرخاشگری و نافرمانی دارد .

 7 در زمینه یادگیری توجه لازم را ندارد بنابراین دچار ضعف تحصیلی است .

کاردرمانگر OT

بسیاری از کاردرمانگرها در مرحله ی اول ، کودک را ارزیابی کرده و پس از تحلیل آن ، از ضعف ها و توانایی های او باخبر می شوند و بر اساس آن فعالیت هایی را به کودک ارائه می دهند .

فعالیت هایی که درمانگر به کودک ارائه می دهد در جهت رفع پرخاشگری و بدست آوردن توجه و تمرکز لازم است .

درمانگر مهارت های دست نویسی را به کودک آموزش میدهد .

کاردرمانگر ، مهارت های اجتماعی کودک را تقویت می کند .

کاردرمانگر ، به طور کامل همه ی فعالیت های سازماندهی ، هماهنگی فیزیکی و توانا شدن در انجام کارهای روزانه را با کودک تمرین می کند .

کاردرمانی جدای از دارو درمانی و رفتار درمانی است و به عنوان بخشی از درمان کودکان بیش فعال و کسانی که مبتلا به عدم تمرکز و ای دی اچ دی هستند ، به کار گرفته می شود .

در صورتی که کودک شما دارای 5مورد از نشانه هایی است که توضیح داده شد ، حتما از طریق مشاوره تلفنی و آنلاین ، با روانشناس و مشاوره متخصص کودک ، مشورت کرده و با کسب راهنمایی های لازم از مرکز مشاوره کودک ، در جهت درمان کودک خود اقدام فرمایید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نمونه‌ هایی از حرف زدن کودک با خودش
سه شنبه 7 آذر 1396 ساعت 14:3 | بازدید : 166 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

حرف زدن کودک با خودش و درمان آن

 

دلیل حرف زدن کودک با خودش چیست ؟

آیا کودک شما نیز با خودش حرف میزند ؟

 

حرف زدن کودک با خودش اتفاقی است که اگر با دقت به آن توجه کنید ، متوجه آن خواهید شد . ممکن است کودک در هنگام بازی کردن با اسباب بازی هایش و یا مرتب کردن اتاق و یا نقاشی کردن ، با خودش حرف بزند . معمولا این اتفاق قبل از زبان باز کردن کودک و شروع حرف زدن او به شکل صحیح ، زیاد اتفاق می افتد . می توان گفت که این حرف زدن مرحله ای از رشد کودک است که به صورت درونی و یا زمزمه می باشد .

دلیل دیگر این اتفاق این است کودک در حال تفکر است و از آنجایی که هنوز فکر کردن بدون کلام را یاد نگرفته است با خودش حرف می زند و یا اصطلاحا بلند بلند فکر می کند .این اتفاق معمولا در سن  3 تا 7 سالگی مشهود است .

همیشه هم این حرف زدن کودک با خودش بد نیست چرا که اولا ؛ این نوع حرف زدن تمرینی است برای گفتار کودک و تقویت آن و ثانیا ؛ گاهی کودک برای حل مسائل خود ، با خودش طرح سوال می کند و خود به آن ها پاسخ می دهد ؛ مثلا عروسک هایم را کجا بزارم ؟ در قفسه ی عروسک ها بگذار .

گاهی کودک در حرف زدن با خودش خلاقیت و ابتکار نشان می دهد ، گاهی به جای چند نفر با خودش حرف میزند . به جای مادر ، پدر و خودش حرف می زند ، برای خودش داستان بافی می کند . توجه شما والدین به این نکات گاهی ، در تربیت فرزند خود و کشف استعدادهای کودک مفید واقع خواهد شد .

در هر حال اگر احساس کردید که حرف زدن کودک با خودش بیش از حد طبیعی است و یا حتی  شما والدین خواستید از این حرف زدن کودک پی به جنبه های دیگر شخصیتی فرزند خود ببرید می توانید با بهترین روانشناسان و متخصصان کودک در مرکز مشاوره کودک صحبت کرده و راهنمایی ها و راهکار های مفید را از روانشناسی کودک دریافت کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


استقلال طلبی دوران نوجوانی نشان‌ دهنده‌ ی چیست ؟
دو شنبه 6 آذر 1396 ساعت 15:28 | بازدید : 186 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

استقلال طلبی نوجوان

 

آیا استقلال طلبی نوجوانم طبیعی است ؟

 

نوجوان در مرحله ای از رشد شخصیت به مستقل شدن تمایل دارد به گونه ای که می خواهد عدم وابستگی خود را به خانواده و اطرافیان نشان دهد . بنابراین در این برهه نوجوان ، به خاطر این تمایلات کمی احساس تنهایی می کند .

استقلال طلبی نوجوان اگر در مسیر درست هدایت شود ، می تواند مزایای زیادی از جمله آمادگی مسئولیت پذیری و ورود به جامعه و همینطور پیدا کردن هویت اصلی او داشته باشد . در این راستا اتفاقا والدین نه تنها نباید جلوی استقلال طلبی نوجوان را بگیرند بلکه باید به او در این مسیر کمک هم کرده و نوجوان را تشویق کنند .

از معایبی که استقلال طلبی نوجوان اگر در مسیر درست نباشد ، ممکن است داشته باشد ؛ این است که نوجوان به طور کامل خود را از خانواده جدا کرده بدین ترتیب که اصلا به حرف والدین گوش نکند ، با دوستان ناباب باشد و در پی آن در مسیر نادرست و معضلات اجتماعی قرار بگیرد .

در هرحال استقلال طلبی نوجوان کاملا نیازی طبیعی است و باید توسط والدین و اطرافیان درک شود . می توانید در عین اینکه بر کارهای او نظارت دارید ، به نوجوان اعتماد کرده و اجازه دهید که انتخاب های آزادانه داشته باشد .

هرگز عقاید و دیدگاههای خود را به نوجوان تحمیل نکنید بلکه اگر راهنمودی هم دارید در قالب پیشنهاد و نظر برای نوجوانتان مطرح کنید . به تصمیم های فرزند نوجوانتان احترام گذاشته و حامی او باشید . بگذارید این را بداند که حتی اگر اشتباه کند شما پشتیبان او هستید .

باری ، اگر احساس کردید که استقلال طلبی نوجوان بیش از چیزی است که در بالا توضیح داده شد و منجر به مشکلات خانوادگی و یا اجتماعی شده است می توانید با بهترین مشاوران و روانشناسان کودک و نوجوان در مرکز مشاوران هیروو از طریق مشاوره تلفنی و آنلاین به صورت رایگان و غیر از آن مشورت کرده و از خدمات مشاوره بهره مند شوید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مواردی که در تربیت چند فرزندی باید رعایت شود
دو شنبه 6 آذر 1396 ساعت 15:1 | بازدید : 146 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

 

 

چگونه چند کودک را همزمان تربیت کنیم ؟

 

نقش والدین در تربیت فرزندان ؟

خواهر و بردار چه تاثیری در خانواده دارند ؟

فاصله سنی کودکان چه نقشی در تربیت آنها دارد ؟

چه مواردی در تربیت ، چند فرزندی مهم است ؟

 

با توجه به شرایط زندگی امروز خیلی از والدین ترجیح می دهند تک فرزند باشند زیرا فرزند بیشتر عامل اضطراب و استرس در آنها می شود . داشتن خواهر و برادر باعث اجتماعی شدن و برقراری روابط می شود و آثار مثبتی دارد.

برای تربیت چندین فرزند چه کنیم ؟

برای تربیت درست فرزندان ، باید آگاهی و آموزش نسبت به وظایف خود ، تعداد فرزندان ، فاصله سنی آنها را توجه کنید و توجه داشته باشید و با آنها مهربان باشید.

روانشناسان بسیاری اظهار می کنند که  نقش پدر و مادر در تربیت فرزندان 11درصد است و نقش خواهر و برادر 33 درصد است . بطور کلی ؛ نقش خواهر و برادر 3 برابر والدین است ..

مواردی که در تربیت چند فرزندی باید رعایت شود :

تعداد و فاصله سنی بین فرزندان :

در زمانی که فاصله سنی فرزندان خیلی کم است حسادت و رقابت در آنها شدید است و اگر این فاصله سنی بیشتر باشد فشار کمتری به وجود می آید . روانشناسان و مشاوران متخصص بهترین فاصله سنی در بین فرزندان 20 تا 35 ماهگی است .

جنسیت فرزند :

جنسیت فرزندان یک امر مهمی است و در شرایطی که فرزند اول دختر باشد بطور معمول از نظر توانایی مغزی دو سال از فرزند پسر جلوتر است  .

اکثر روانشناسان متخصص اظهار می کنند که فرزند اول اگر در یک خانواده عادی باشد کمتر مستعد آسیب قرار می گیرد . در شرایطی که خانواده دارای 3 فرزند است بیشتر نیروها  روی فرزند سوم است و فرزند دوم بیشترین فشار روانی را خواهند داشت که بهتر است نوع رابطه بین آنها را کنترل کنید .

نقش فرزندان :

در خانواده هایی که چند فرزند دارند ؛ معمولا فرزندان آخر توجه شان در دست یابی به قدرت و انجام دادن بسیاری از کارها است و اغلب بیش از همه ، به والدین نزدیک می شوند و فرزندان اول نسبت آنها کمتر حسادت می کنند .

با داشتن چند فرزند ؛ هزینه ، وقت و انرژی بزرگ کردن چند فرزند ، کمتر از یک فرزند خواهد بود . داشتن یک فرزند شما را وادار می کند که علاوه براینکه وقت بیشتری بگذارید و به کارهای خود نرسید در زمانی که کودک از شما چیزی را درخواست می کند بلافاصله خواسته او را قبول کنید و انجام دهید ولی اگر دارای خواهر یا برادری باشد نیازی نیست شما تمام وقت خود را در اختیار او بگذارید .

زمانی که فرزند اول با قدرت در خانواده است و با آمدن فرزند دوم قدرتش متزلزل می شود حسادت در او پدیدار می شود و برخورد والدین در کم یا زیاد شدن حسادت بین آنها نقش بسزایی دارند .

سعی کنید به اعتراضات فرزندان خود توجه کنید و زمانی که بین فرزندان اختلاف است بین آنها مدیریت کنید و از احساس حسادت در آنها ، رقابت ، بحث و جدل بین فرزندان جلوگیری کنید و سعی کنید به خوبی این فضا را مدیریت کنند و تعامل را بین فرزندان برقرار کنند و مانع حسادت آنها شوند .

سعی نکنید فرزندان خود را از هم دور کنید . بسیاری از والدین با تصور اینکه ممکن است به هم آسیب برسانند از هم دورشان می کنند که این کار به هیچ وجه درست نیست و مادر باید ، نوع ارتباط را مدیریت کند .  تربیت مهمترین مسئولیت پدر و مادر نسبت به فرزند است .

با توجه به موارد گفته شد در جهت تربیت درست فرزندان و مدیریت بهتر بین آنها ، و یا در شرایطی که روابط بین کودکان نابسامان و آشفته است و مشکلاتی دارند بهتر است جهت بهبود روابط بین آنها با یک متخصص روانشناس یا مشاوران کودک و نوجوان مراجعه کنید و در شرایطی که دسترسی و وقتی برای مراجعه حضوری نداشتید می توانید به مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین تماس بگیرید و از مشاوران و روانشناسان متخصص راهنمایی بگیرید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


اثرات روان‌شناختی مرگ والدین بر فرزندان
یک شنبه 5 آذر 1396 ساعت 14:59 | بازدید : 180 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

تاثیر مرگ مادر برکودک :

پس از مرگ مادر ، چگونه با کودک رفتار کنیم ؟

مرگ مادر چه تاثیر در کودک می گذارد ؟

چگونه با کودکی که والد خود را از دست داده برخورد کنیم ؟

با مواجه شدن با این شرایط چه باید کنیم ؟

مرگ مادر :

مرگ عامل فشار و استرس است که اگر با مرگ مادر یا پدر همراه شود ، از سخت ترین حوادثی است که در آینده کودک تاثیر می گذارد که در این شرایط کودک باید حمایت  شود و اتفاقات را در حد فهم کودک توضیح دهیم .کودکان تا قبل از دبستان ، مرگ را قابل برگشت می دانند و تصوری ندارند .

با مرگ مادر در قدم اول ؛ باید خاتمه زندگی را توضیح دهید و به او بگویید که مادر نمی تواند کارهایی که انجام می داد را انجام دهد زیرا مرده است و ما هم دیگر نمی توانیم آنها را ببینیم و مسلما رابطه ای که داشتیم را از دست خواهیم داد .

بطور طبیعی کودکی که در تمام وقت مادر او را در آغوش می گرفته و از او مراقبت می کرده و در تمام کارها همراه او بوده است و به کودک غذا یا هدیه میداده ، که با نبود مادر ، کودک احساس دلتنگی می کند و آن احساس امنیت را نسبت به دنیا از دست می دهد و بیشتر تمرکز می کند که چگونه مراقبت می شود .

مشخصا کودکان پیش دبستانی 4تا6 ساله نیز قادر به درک کردن و آگاهی از رفتار خود نیستند و نمی توانند احساسات و هیجانات خودشان را کنترل کنند و فقط می داند که هرفردی با فرد دیگر تفاوت دارد .

کودک در این سن بطور واضح درباره مرگ مادرش دچار فقدان ،افسردگی ، شوک عاطفی و حالتی بهت زده می شود . بااینکه کودک مرگ را جدایی می داند ولی بر رفتار اعضای خانواده و دیگران که مراقبش هست تمرکز دارد و  بازخورد میگیرند .

احساس کودکان زیر سه سال به خودشان ، براساس آن توجهی است که ما به آنها می دهیم . کودکان نیاز دارن که از آنها مراقبت شود آنها درک اینرا ندارند که والدین اگر فوت می شوند داوطلبانه و به خواست خودشان نیست که باید به او توضیح دهید .

کودکی که والد خود را از دست می دهد هنوز این اتفاق را باور نکرده است و در مرحله ناباروری است ولی در آخر بعد از یک تا دو سال خود را سازگار می کند .

مرگ مادر چه تاثیری بر کودک می گذارد ؟

آشفتگی روانی یکی از مهمترین اثرات مرگ والدین که با اندوه ، اضطراب و استرس همراه است که با وجود پدر یا مادر بازمانده ، کودک بهتر با این آشفتگی کنار می آید . اغلب کودکان در این شرایط از نزدیکان خود به سختی جدا می شوند و در بدترین حالت کودک همیشه احساس درد یا فقدان را لمس می کند و عزت نفس ندارد که در دختران موجب افزایش افسردگی و در پسران احساس استقلال می شود .

از اثرات دیگر می توان گفت مرگ زودهنگام در میان کودکانی که پدر و مادر آنها به جای مرگ طبیعی با عوامل غیر طبیعی مردند بیشتر است . گاهی نیز موجب خودکشی خواهد شد .

چگونه با کودکی که والد خود را از دست داده برخورد کنیم ؟

کودک را در انتظار نگذارید و به هیچ عنوان نگویید که (مادر یا پدر) آدم خوبی بوده است و به سفر یا به بهشت رفته است ؛ چراکه کودک تصور می کند که آدمهای خوب میمرند و این میل به خودکشی را در او شکل می دهد .

به او مسئولیت سنگینی ندهید ؛ این کار بار هیجانی نامطلوبی دارد .

به کودکی که 9سال به بالا است اجازه دهید که در مراسم سوگواری شرکت کند و احساساتش را بروز دهد .

با او درباره ی اتفاقی که رخ داده صحبت کنید و به او توضیح دهید که چی شده است و در این شرایط تصمیمات مهمی نگیرید . بطور مثال : خانه را عوض نکنید و وسایل فرد مرده را از بین نبرید که این عاملی برای عقده ای شدن کودک می شود در عوض به او احساس امنیت و توجه دهید یا یک یاد بود از متوفی به کودک بدهید و او را تنها نگذارید .

با کودکی که والد خود را از دست داده است چه باید کنیم ؟

 به کودک تعریف ساده ای از مرگ دهید و او را به خیال پردازی نندازید و اجازه دهید با واقعیت روبه رو شود و به او اطلاعات غلطی ندهید .

مرگ را برای کودک مبهم نکید و مراقب کلماتی که بکار می برید باشید و سعی کنید مشکلات را بزرگ جلوه ندهید و از گفتن خاطرات بد بپرهیزید .

گریه کردن در مقابل کودک نباید بصورت هیجانی و وحشتناک باشد .

در چنین شرایطی سعی کنید کودک را بیشتر مورد توجه و حمایت قرار دهید و اگر علائم افسردگی یا رفتارهای نامطلوب در کودک مشاهده کردید لازم است که به یک متخصص روانشناس یا مشاوره کودک مراجعه کنید و در صورت نیاز سریع و عدم دسترسی می توانید با مرکز مشاوران تلفنی و آنلاین تماس بگیرید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بلوغ زودرس کودکان
شنبه 4 آذر 1396 ساعت 20:0 | بازدید : 180 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

بلوغ زودرس

بلوغ زودرس چه نشانه هایی دارد و از چه سنی شروع می شود ؟

بلوغ زودرس بر اثر غیر طبیعی بودن چند غده در بدن و پس از آن ترشح هورمون هایی در بدن به وجود می آید که در اکثر موارد ، رشد و بلوغ در دستگاه تناسلی نمایان می شود .

بلوغ زودرس در یک کودک خیلی زودتر از حد انتظار رخ می دهد این در حالی است که هیچ عیب و ایرادی در کودک وجود ندارد ؛ بدین ترتیب است که مثلا در دختران هفت یا هشت ساله و یاد حتی نه ساله ممکن است پستان ها جوانه بزند و مقداری موی شرمگاهی نمایان شود .

سن بلوغ زودرس

از آنجا که به طور کلی مسیر رشد در پسر ها دیر تر از دخترهاست به مثابه ی آن بلوغ زودرس نیز کمی دیرتر اتفاق می افتد بنابراین سن بلوغ زودرس در پسران حدودا ده سالگی است و در دختران حدود هشت و هشت و نیم سالگی .

 با این حال اگر بلوغ در فرزند پسر یا دخترتان خیلی زودتر از این سنین رخ داد حتما و الزاما به  پزشک مراجعه کرده و پیگیری های لازم را انجام دهید .

آنچه که در بلوغ زودرس حائز اهمیت است مساله ی سرعت رشد و جهش رشدی برای کودک و وارد شدن یکدفعه ای به دوران نوجوانی است و در این بین تطابق روانی نوجوان با وضعیت موجود مطرح است .  چراکه نوجوان پس از این تغییرات خود را با بقیه همسالان متفاوت می بیند و در بسیار ی موارد ممکن است از جمع دوستان طرد شده و کنار گذاشته شود .

تفاوت بلوغ زودرس در دختران و پسران

معمولا بچه هایی که دچار بلوغ زودرس می شوند به حمایت بیشتری احتیاج دارند و این حمایت کردن برای دختران و پسران متفاوت است چرا که نوع  بلوغ زودرس در آن ها نیز متفاوت می باشد . پسر ها معمولا به این مساله بیشتر افتخار می کنند چرا که فکر می کنند نسبت به همسالان خود قوی ترند و از نظر خصوصیات جنسی کاملتر از بقیه ی پسر ها هستند .

در مجموع بلوغ زودرس علاوه بر اینکه می تواند عارضه ها و مسائلی را به دنبال داشته باشد می تواند برای بعضی نوجوان ها خطر ساز نیز باشد بدین ترتیب که ممکن است توسط نوجوان های مسن تر و یا افراد بالغ مورد سو استفاده جنسی قرار بگیرند .

کودکان و نوجوانانی که درگیر بلوغ زود رس می شوند ، در اکثر موارد نمی توانند به تنهایی با این موقعیت خود را وفق بدهند بنابراین به کمک وراهنمایی خانواده و والدین نیاز دارند و به دنبال آن شما والدین می توانید از راهنمایی های مفید روانشناسان و مشاوران متخصص مرکز مشاوران هیروو از طریق مشاوره تلفنی و آنلاین ، بهره مند شوید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


آیا تخصص روانشناسی نوجوانان پسر وجود دارد ؟
شنبه 4 آذر 1396 ساعت 14:28 | بازدید : 167 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

مشاوره و روانشناسی نوجوانان پسر :

والدین باید زمان رشد کودکان و رسیدن به بلوغ آنها را مد نظر داشته باشند و تفاوتها را درک کنند و تصور نکنند که همیشه همان کودک است با همان روحیات کودکی ؛ چراکه تصور غلطی است و این می تواند عامل بسیار مهمی برای مشکلات روانی و رفتاری نوجوانان شود .

در مورد نوجوانان پسر این مسائل بیشتر است و با توجه به روحیات و نیازهای متفاوت معمولا نوجوانان پسر دچار چالش بیشتری با والدین خود می شوند که این حس شدیدتر به استقلال طلبی پسران مربوط است .

تفاوت نوجوانان دختر و پسر :

احساس ها و نیازها در دختران و پسران متفاوت است . تفاوت رفتاری نوجوانان پسر و دختر در ارضای نیاز به جلب توجه است و نوجوانان پسر معمولا با قدرت نمایی و ریسک کردن در فعالیت های متفاوت به این نیاز پاسخ می دهند و در مقابل دختران نوجوان معمولا با آراستن خود و رفتارهای دیگر این را بروز می دهند و مشاوره روانشناسی نوجوانان به این امر واقف هستند و می توانید با آنها مشورت کنید .

مشکلات روحی نوجوانان پسر :

پرخاشگری یکی از مشکلات روحی نوجوانی در پسران است که اگر از سوی والدین کنترل نشده باشد قطعا عامل مهمی در به وجود آمدن بسیاری دیگر از مشکلات خواهد شد .

ناگفته نماند که افسردگی نوجوانان امر مهمی است که ممکن است برای بسیاری از والدین این موضوع قابل توجه نباشد و فقط پرخاشگری و بیش فعالی امر مهمی برای والدین باشد ولی بهتر است که بدانید افسردگی نیز مسئله ی مهمی است و در اکثر نوجوانان شایع است .

در نظر داشته باشید که همه رفتارهای نوجوانان مشکلات رفتاری نیست و شما با مشاهده مواردی که گفته شد می توانید جهت بهبود و اطلاع در این مورد به یک متخصص روانشناس  یا مشاوران کودک و نوجوان مراجعه کنید و یا از طریق مشاوران تلفنی و آنلاین اطلاعاتی را دراین خصوص کسب کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تاخیر در بلوغ دختران
شنبه 4 آذر 1396 ساعت 13:30 | بازدید : 171 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

بلوغ دیررس در نوجوانان

نشانه های بلوغ دیررس چیست ؟

تفاوت بلوغ دیررس در دختران و پسران ؟

بلوغ دیررس پدیده ای است که در میان نوجوانان کم و بیش شایع بوده ، بدین صورت که از جهش رشدی همسالان خود عقب می می مانند و در بسیار موارد این تاخیر باعث نگرانی و اضطراب نوجوان ها می شود که در میان دختران و پسران متفاوت است .

تاخیر بلوغ از نظر پزشکان

پزشکان بر اینکه دقیقا  چه سنی شامل تاخیر در بلوغ می شود ، اتفاق نظر ندارند ولی به طور معمول در دختران از 13 سالگی پستان ها جوانه می زند و در پسران در 13 و نیم سالگی بیضه ها شروع به رشد خواهند کرد و اگر از این سن ، در این تغییرات  رشدی ، تاخیری بیفتد جزء بلوغ دیررس به حساب می آید .

از عواملی که ممکن است باعث بلوغ دیررس شود عامل وراثت است . یعنی بعضا در خود نوجوان هیچ عیب و اشکالی وجود ندارد . بنابراین نگران نباشید و فقط پزشک را در روند بلوغ نوجوان خود ، درجریان بگذارید .

در این بین نقش والدین و خانواده به عنوان اطرافیان نوجوانان بسیار حائز اهمیت است . به نوجوان خود کمک کنید تا بتواند بهتر با این پدیده کنار بیاید . مثلا به جای اینکه به او فشار بیاورید که حتما با همسالان بالغش فوتبال بازی کند بهتر است او را تشویق کنید که مثلا به سمت ورزش شنا و یا دویدن برود و پس از اینکه روند رشد خود را کامل کرد ، خودش انتخاب کند که چه ورزشی بکند .

بلوغ دیررس در پسران :

بلوغ دیررس در پسران کاملا متفاوت با دختران است و پزشکان در اکثر موارد ، نوجوانی را مورد درمان قرار خواهند داد که نشانه های اولیه ی بلوغ به صورت خیلی ریز و کوچک دراو رخ داده باشد و این حداقل در آستانه ی 14 سالگی پسران است .

معمولا برای این نوجوان هورمون های مردانه ای تزریق می شود که باعث بزرگتر شدن بیضه ها و موی شرمگاهی در پسران شده و بدین ترتیب ممکن است نوجوان نسبت به همسالان خود ریزچثه تر به نظر بیاید اما موی شرمگاهی و دستگاه تناسلی وی بالغتر است و این نشانه ای از مردانگی برای او خواهد بود که باعث افزایش اعتماد به نفس و احساس قدرت در او می شود .

بلوغ دیررس در دختران

معمولا سازگاری دختران با پدیده ی بلوغ دیررس نسبت به پسران بیشتراست ، چرا که رشد دختران زودتر از پسران اتفاق می افتد . مساله ای که در بلوغ دیررس خیلی مهم است ، مساله ی قد است که معمولا به دختران به خاطر کوتاهی قد و کوچک بودن دید منفی وجود ندارد و یا بسیار کمتر از پسر های کوچک و کوتاهی قد در پسران است .

همانطور که در بالاتر گفتیم وجود والدین در این موقعیت ها در کنار نوجوانان اهمیت زیادی دارد ، با این حال می توانید با بهترین مشاوران و روانشناسان کودک و نوجوان  به صورت مشاوره تلفنی و آنلاین در مرکز مشاوران هیروو مشورت کرده و راهنمایی های مفید را کسب کنید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بهترین روش گوش دادن به نوجوان چیست ؟
پنج شنبه 2 آذر 1396 ساعت 15:30 | بازدید : 130 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

نحوه صحیح گوش دادن به حرف های نوجوان

چگونه می توان شنونده ی خوبی برای نوجوان بود ؟

همانطور که می دانیم به طور کلی احساسات می تواند شروع یک ارتباط باشد . و از آن جا که ارتباط ، شروع کننده ی یک رابطه است پس بروز احساسات یکی از راه های برقراری ارتباط با نوجوان است .

اغلب ما وقتی در بین دوستانمان کسی مشکلی پیدا می کند و یا به حرف زدن احتیاج دارد ، بشدت در پی حل مشکل او و ابراز همدردی با او بر می آییم ، به او گوش می کنیم و سعی داریم به او کمک کنیم . چه خوب است همین احساس را در مورد خانواده ونوجوان خود داشته باشیم . برای احساسات نوجوانمان ارزش و احترام قائل شویم .

ما باید با نوجوانمان حتی خیلی بهتر از دوستانمان برخورد کرده و بتوانیم رابطه ی نزدیکتری با او برقرار کنیم .

مطمئنا نمی شود که همه ی مشکلات نوجوانمان را حل کنیم اما میتوانیم نشان دهیم که احساسات او را می فهمیم و با لحن و کلام آرام این درک کردن را به او بفهمانیم . احترم گذاشتن را در راس صحبت کردن قرار دهیم چرا که با احترام گذاشتن به فرزندان از آن ها متقابلا احترام خواهیم دید .

گوش دادن به حرف های نوجوان خیلی بیشتر از نصیحت کردن ، می تواند موثر باشد . وقتی با جان و دل به نوجوانمان گوش می کنیم در واقع به او فرصت فکر کردن می دهیم و این باعث می شود که در بزرگسالی از نظر عاطفی مشکلات کمتری داشته باشد .

نوجوان توقع دارد وقتی ناراحت است والدین به احساسات او توجه کرده و فقط به او گوش کنند شما به راحتی می توانید این انتظار نوجوان را با وقت گذاشتن و گوش دادن به او برآورده کنید .

برای دریافت راهنمایی های لازم و مفید برای بدست آوردن مهارت های لازم در جهت برقراری بهتر و صحیح تر با نوجوانتان می توانید از طریق مشاوره تلفنی و آنلاین با بهترین مشاوران متخصص نوجوان و کودک صحبت کرده و از خدمات مشاوره بهره مند شوید .

 


موضوعات مرتبط: روانشناسی , نوجوان , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


اهمیت و ارزش بازی برای کودکان چیست ؟
پنج شنبه 2 آذر 1396 ساعت 12:37 | بازدید : 148 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

بازی درمانی کودکان

بازی فعالیتی طبیعی ، شگفت انگیز و بسیار پررمز و راز است . بازی وسیله ای برای بیان احساسات ، برقراری روابط ، توصیف تجربیات ، آشکار کردن آرزوها و خودشکوفایی است و از آن جایی که کودکان نسبت به بزرگترها قابلیت کلامی و شناختی کم تری در بیان احساسات خود دارند ، بازی برای آن ها یک وسیله ی ارتباطی و عینی برای برخورد با مشکلات ، کنار آمدن با آن ها و فهم دنیای اطراف است .

اهمیت و ارزش بازی

بازی کردن کودک مساوی با صحبت کردن بزرگسالان و اسباب بازی ها ی او کلمات کودک هستند .

1 ورزیده شدن بدن کودک و تقویت و رشد عضلات کودکان

2 به کار انداختن نیروهای ذهنی کودک و توانایی تفاوت قایل شدن بین واقعیت و خیال

3 رشد مهارت های اجتماعی

انواع بازی

بازی فعال

بازی مهارتی اکتشافی

بازی تقلیدی

بازی با قاعده

نقش بازی درمانی

بازی نقش وقتی کودکان نمی توانند تفکرات و احساسات خود را به روشنی و وضوح برای دیگران توصیف کنند ، اغلب ادراک ، تجربیات ، ترس ها و آرزوهایشان را در خلال بازی درمانی نشان می دهند و این بهترین وسیله برای ورود به دنیای کودک است .

بازی درمانی فرصتی را فراهم می کند تا بتواند نگرانی ها و نارضایتی هایش از محیط را تخلیه و عواطف خود را بیان کند .

بازی درمانی می تواند در درمان بیش فعالی ، کودکان اوتیسم ، درمان افسردگی ، درمان وسواس و درمان اضطراب بسیار موثر باشد .

انواع بازی درمانی

بازی درمانی فعال : انتخاب و طراحی بازی ها با توجه به مشکل کودک به وسیله ی روانشناس کودک صورت می گیرد.

بازی درمانی غیر فعال : در این روش انتخاب بازی ها توسط کودک برای روانشناس کودک ارزش درمانی دارد . 

از آنجایی که بازی درمانی به عنوان یک درمان کمکی در کنار درمان های دیگر قرار دارد ، لازم است تحت نظر و سرپرستی روانشناس و متخصص کودک انجام شود . شما می توانید از طریق مشاوره تلفنی با مرکز مشاوره کودکان ، با افراد متخصص در این حوزه در ارتباط باشید و نسبت به رفع مشکل کودک خود اقدام کنید . 


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تاثیر قصه ها و افسانه ها در کودکان
پنج شنبه 2 آذر 1396 ساعت 13:42 | بازدید : 162 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

نقش قصه گویی در سلامت روان کودک :

قصه و داستان کودک ، عاملی برای رشد زبان کودک است و به نوعی زندگی اجتماعی و فرهنگی ، رفتار ، اعتقادات را مشخص می کند . قصه گویی معمولا نیازها و خواسته های انسان را با زبان ساده بیان می کند .

متخصصان روانشناسی قصه گفتن را برای تکامل مغز لازم می دانند . قصه گویی زبان کودک را برای بیان کلمات صحیح  بهتر می کند و به شناسایی صدای والدین و راحت صحبت کردن کودک نقش دارد . کودکانی که اختلالهای رفتاری دارند در بیشتر مواقع مورد سرزنش و تنبیه قرار گرفته اند در معرض افسردگی قراردارند و قصه درمانی راهی برای درمان افسردگی و درمان اضطراب کودک است .

تاثیر قصه در کودکان :

کودکان از طریق داستانهای شادی آور باحقایقی آشنا می شوند و با الهام گیری از شخصیتهای قصه ، اعتماد به خود را افزایش می دهند .

وقتی کودکی قصه ای را می شنود یک چهره ای که برایش نفرت انگیز بوده را ممکن است دوست بدارد و اعتقاد به قصه به او جرئت می دهد که در نخستین برخورد با یک کودک ناشناس خود را کنار نکشد .

قصه گویی ، مهارت کلامی کودک را افزایش می دهد و در رشد زبان کودک تاثیر می گذارد .

همزمان که کودک کلمات و عبارات جدید یاد می گیرد با پیچیدگی های زبان نیز آشنا می شود . قصه گویی به کودک کمک می کند که طبق یک الگوی منظم نحوه تلفظ کلمات و عبارات را بیاموزد و مهارتهای شنیداری خود را افزایش دهد . قصه گویی باعث آرامش و تقویت حافظه کودک می شود.

اغلب کودکان عادت دارند کارها را از روی عادت یاد بگیرند بدان آن که اطلاعی درباره آن داشته باشند . قصه گویی باعث می شود کودک از آن چیزی که می شنود درک درستی داشته باشد و از آن در مهارتایفاینقش استفاده کند .

از طریق قصه گویی بسیاری از ارزشهای اخلاقی مثل : شجاعت ، نوع دوستی ، امیدواری و ... در کودک تقویت می شود .

بهترین شیوه برای گفتن قصه گویی این است که : بعد از گفتن هر قصه یا هنگام قصه گویی به کودک فرصت داده شود  فکر کند و درباره آن حرف بزند و نظر دهد و این از نظر عاطفی و عقلی برای کودک مفید است  .

خوب است که قصه ها ؛ سرگرم کننده باشد و قدرت و حس استقلال طلبی را در کودک ایجاد کند و باعث شکل گیری توانایی ذهنی ، تخیل فعال و خلاقیت کودک شود و نیازهای درونی او را جدی بگیرد و مهارت ایفای نقش را در او تقویت کند  .

مشاوره تلفنی :

در نظر داشته باشید که پرورشی که روح اطفال از راه گفتن داستان و قصه بدست می آورد بسیار زیاد است . جهت راهنمایی بیشتر و مشورت برای کمک به درمان افسردگی و درمان اضطراب کودک یا برای کمک به زبان کودک و آگهی یافتن از تاثیر قصه گویی در کودکان می توانید به مرکز مشاوره کودک یا مرکز تخصصی کودک و نوجوان مراجعه کنید و یا از طریق مشاوران تلفنی و آنلاین اطلاعاتی را بدست آورید .


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


روش های آرام کردن کودک
چهار شنبه 1 آذر 1396 ساعت 8:58 | بازدید : 139 | نویسنده : heiroo | ( نظرات )

درمان روانشناسی گریه زیاد کودک

گریه کودک یکی از راه های برقراری ارتباط او با اطرافیان است . گریه در مراحل رشد کارکرد و دلایل متفاوتی دارد . گریه در مراحل اولیه ، بیشتر به دلیل بروز یک نیاز صورت می گیرد و کاملا طبیعی است . گرسنگی : کودک در هنگام گرسنگی گریه می کند و از این طریق به مادر خود این را می فهماند که زمان غذا خوردنش است . خواب : کودکان در هنگام خستگی ممکن است گریه کنند و از این طریق نیاز خود را به استراحت نشان می دهند . پوشک کثیف : در شرایطی که کودک خودش را خیس کرده است و پوشک او کثیف شده است ممکن است اعتراض خود را نسبت به شرایط با گریه کردن نشان دهد . مشکلات شکمی : اگر کودک شما بعد از غذا خوردن بی قرار می شود و گریه می کند می تواند نشانه ی مشکلاتی مانند نفخ شکم ( کولیک ) باشد . رویش دندان ها و حتی سرما خوردگی های کوچک می تواند باعث گریه کودک شود . به جز علل جسمی گریه کودک ، اگر کودک در سنین بالاتر و با شدت بیشتری گریه کرد و گریه ها منشاء زیستی نداشت ، می توان به علل روانشناختی پرداخت : افسردگی : کودکان در دوره ی افسردگی بسیار حساس و زودرنج هستند و ممکن است سر کوچک ترین چیز گریه کنند . البته شکل گریه های کودک افسرده بیشتر حالت نق زدن و غرغر کردن است . اضطراب : کودکی که مضطرب است ممکن است به دلیل ترس و دلمشغولی هایی که دارد ، به شدت گریه می کند . خواسته های غیر معقول و غیر منطقی : گاهی کودکان برای هر چیزی که می خواهند گریه می کنند و پدر و مادر هم به واسطه ی گریه کودک تن به خواسته ی او می دهند و همین باعث تداوم گریه های لجبازی می شود . جلب توجه : کودکان یاد می گیرند در برخی شرایط برای این که توجه اطرافیان به خصوص پدر مادر را به خود جلب کنند گریه کنند و از این راه به خواسته ی خود که همان برانگیختن واکنش دیگران است ، می رسند .

درمان گریه کودک :

برای آرام کردن کودک در هنگام گریه باید به نیازهای جسمی او توجه کنید ، اگر گریه ی کودک به دلیل نیاز است ، آن را برطرف کنید . اگر گریه کودک ناشی از جلب توجه و به دلیل خواست های غیر منطقی است ، بهترین کار این است که به او توجه نشان ندهید و یا دست او را بگیرید و با حالت خنثی به چشم های او نگاه کنید . این کار موجب تفکر او نسبت به رفتارش می شود .

مشاوره تلفنی :

اگر در برخورد با گریه کودک خود دچار مشکل هستید و نمی دانید باید چه واکنشی داشته باشید ، حتما از طریق مرکز مشاوره تخصصی کودکان با روانشناس منخصص کودکان در ارتباط باشید و ضمن مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین ، نسبت به حل مشکل خود اقدام کنید .  


موضوعات مرتبط: روانشناسی , کودک , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
نظر سنجی

نظر شما درباره وبلاگ؟

خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 176
بازدید ماه : 801
بازدید کل : 40492
تعداد مطالب : 160
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مشاوران هیروو و آدرس heiroo.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 160
:: کل نظرات : 2

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 4

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1
:: باردید دیروز : 3
:: بازدید هفته : 176
:: بازدید ماه : 801
:: بازدید سال : 3289
:: بازدید کلی : 40492