
چگونه در ایجاد نظم موفق باشیم؟
چگونه در ایجاد نظم موفق باشیم؟
وقتی در سن رشد بودید ، نظم و انضباط برایتان چه مفهومی داشت ؟
آیا به معنای محروم شدن از چیزهای دلخواه بود ؟ یا انجام کارهای سخت و نامطلوب در خانه ؟ یا تنبیه ها و کلمات خشن ؟
در اینجا با هم به بعضی از مسایل پایه می پردازیم .
بنا به تعریف ، انضباط عبارت است از آموزش و پرورشی که نتیجه آن ، ایجاد تسلط بر خود ، شخصیت ، لیاقت و میل به پذیرش تسلط منطقی دیگران باشد .
به هر حال در عالم واقع این امر برای افراد مختلف ، معانی مختلفی دارد . احتمالا شما به عنوان یک والد ، انضباط را به این شکل در نظر می گیرید که : ” چه کار باید بکنم که نوجوانم به حرف های من گوش کند ؟ ” یا ” چگونه در ایجاد نظم موفق باشیم؟ ”
ما برای این سوال یک جواب خیلی کوتاه داریم : هیچ قانون مطلقی وجود ندارد . خانواده ها با هم فرق دارند و یک پاداش و تنبیه موثر در یک خانواده ، ممکن است در یک خانواده دیگر موثر نباشد .
وارد شدن کودک به سنین نوجوانی
وقتی بچه وارد سنین نوجوانی می شود ، در اغلب کارها قوانین هم تغییر می کنند . همان طوری که قبلا توضیح دادیم ، نوجوان ها چند مرحله متفاوت را در مسیر رشدشان طی می کنند . همزمان که رفتارشان تغییر می کند ، ممکن است لازم باشد که نحوه ایجاد انضباط هم متناسب با آن عوض شود .
در اینجا چند نمونه از رفتارهایی که می توانید در خلال سال هایی که پیش رو دارید ، از نوجوانتان انتظار داشته باشید ، ذکر سده اند .
نوجوان ها تشنه آزادی اند ، حد و مرزها را می سنجند و ارزش های والدین را انکار می کنند . همچنین ممکن است شلخته باشند ، بهداشت را رعایت نمی کنند و وظایف محوله را انجام نمی دهند . ( به ویژه وقتی پدر و مادر برایشان تکلیف خاصی را مشخص می کنند ) خواهر و برادرشان را اذیت می کنند ( حتی اگر بتوانند پدر و مادرشان را ) و اگر از آن ها انتقادی بشود یا برای انجام کاری به آن ها فشار بیاوریم ، ما را نادیده می گیرند .
بیشتر این رفتارهادر این از مرحله رشد ، طبیعی تلقی می شوند . حتی با وجود این ، و هر چند باید تا حد معینی رفتار آن ها را تحمل کنید اما معنی چنین تحملی این نیست که هر قدر آزادی خواستند به آن ها بدهید . والدین باید قوانین و محدودیت ها را تنظیم کنند و آن ها را به اجرا در آورند…با منطق و دلیل .
جهت تماس و مشاوره تلفنی با روانشناس و مشاوران متخصص ازطریق تلفن ثابت و بدون پیش شماره با 9092305983 تماس حاصل فرمایید.
یا به سایت www.heiroo.com مراجعه کنید.
تغییر رفتار های نوجوان ها در اواسط نوجوانی
اما بر عکس در اواسط نوجوانی ، نوجوان ها به درجاتی ، رشد یافته تر هستند . آن ها کم کم با وجود خودشان کنار می آیند ، احتمالا در گروه دلخواهی از هم سالانشان پذیرفته می شوند و در نتیجه ، بیشتر توجهشان معطوف به خارج خانه می شود . بنابراین ، آرامش به خانواده برمی گردد و روابط ساده تر می شود .
اما حتی در بهترین شرایط هم ، دوره هایی از بازگشت به رفتار های اوائل نوجوانی وجود خواهد داشت . پس باید برای این موارد هم آمادگی داشته باشید . همچنین ، اگر والدین یا نوجوان آن ها به نوعی از مشکلات روحی و احساسی مبتلا باشند ، این دوره میانی می تواتد برای تمام خانواده یک دوره سراسر آشفتگی و پریشانی باشد .
مرحله بعدی ، اواخر نوجوانی است و در این مرحله ، نوجوان ها خیلی سربراه ترند . آن ها دارای نگاهی آینده نگر هستند و اغلب نقش های مهمی در خانواده ایفا می کنند .
اما آن ها هم ممکن است تصمیم های نادرستی بگیرند . یا درمورد نحوه غلبه بر مشکلاتشان دچار شک و تردید شوند . به هر حال این سه مرحله نوجوانی با یکدیگر هم پوشانی دارند و در تمام این مراحل ، گاه آرامش و گه گاه طوفانی وجود خواهد داشت .
اجرای کار های انضباطی
چگونه در ایجاد نظم موفق باشیم؟ روابط بین خانواده ها به هر شکلی که باشد ، در هر حال اختلاف نظر بین نوجوان ها و والدین شان اجتناب ناپذیر است . خوسبختانه بیشتر اختلاف ها بدون به جای گذاشتن هیچ مشکلی فروکش می کنند ولی بطور کلی ، در بعضی موارد والدین باید مواظب رفتار نوجوان هایشان باشند و آن ها را منضبط بار بیاورند .
نوجوان ها به یک انضباط همیشگی از طرف والدینی که دوستشان داشته باشند ، نیاز دارند و در حقیقت ، انضباط یکی از بهترین راه های نشان دادن عشق شماست . فقدان انضباط می تواند باعث طغیان جدی فرد نوجوان شود .
احساس محروم ماندن از عشق ، یکی از بدترین احساس هایی است که انسان ممکن است داشته باشد . پدر و مادر ، حتی المقدور باید در وظایف پدر و مادری و مسئولیت های ایجاد نظم سهیم باشند .
اگر شما و همسرتان متوجه شدید که تربیت فرزندان ، به جای اینکه شما را به یکدیگر نزدیک کند ، باعث فاصله افتادن در بین شما می شود ، شرکت در کلاس های مخصوص والدین ، یا کلاسهای ازدواج یا حتی مشاوره های رسمی و مدد گرفتن از مشاورین متخصص ، غالبا می تواند کمک کننده باشد .
برای مشاهده مطالب بیشتر روی لینک زیر کلیک نمایید.
منبع : مشاوران هیروو